1. Maizi sagriež stienīšos – rupjmaizi vai saldskābo – izvēlies to, kas tev patīk vislabāk.
2. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. To pašu izdara ar ķiploku, to var arī saspiest ķiplokspiedē. Liek bļodiņā.
3. Pievieno majonēzi un visu kārtīgi izmaisa, ļauj garšām savienoties. Ņem vērā – šeit galvenais ir siers un ķiploks nevis majonēze, masai jābūt biezai nevis visam jāpazūd majonēzes ezerā.
4. Uz pannas eļļā apcep maizīti no visām pusēm, lai ārpusē izveidojas kraukšķīga garoziņa, bet viducis mīksts.
5. Karstus grauzdiņus, kas uz papīra dvieļa atbrīvoti no liekās eļļas, pārliek bļodā, pievieno sāli.
6. Kad visi grauzdiņi sacepti (tie noteikti vēl būs silti, jo katru nākamo porciju pievieno pie iepriekš izceptajiem grauzdiņiem), liec bļoda pa porcijām klāt pagatavo mērci un kārtīgi visu sakrati vai samaisi, lai pēc iespējas vienmērīgāk tā apliptu ap maizīti.
7. Gatavs!
Gardi gan vēl silti, gan atdzisuši, tikai tad ņem vērā, ka grauzdiņi vairs nebūs tik kraukšķīgi, bet joprojām ļoti garšīgi.
Lai labi garšo!

Foto: Shutterstock.com