1. Lieku katliņā sildīt pienu. Remdenam jau pielieku biezpienu un sildu līdz sāk atdalīties sūkalas. Jāpievaktē lai nesāk vārīties, vēlamā temperatūra 81-83 grādi.

Foto: Receptes.lv
2. Kad sāk atdalīties sūkalas pieleju pa karotei etiķa, tas garantēs, ka sanāks. Jāpamaisa gan pa laikam.
3. Kad siera masa atdalījusies, pārleju smalkā sietā lai nedaudz notekas. Marlē nelieku un nenospiežu pēdējo mitrumu, savādāk sanāks pasauss. Notecinu kādas 2 minūtes.
4. Tālāk, vēl pilošu, lieku atpakaļ katlā, piesitu olas (nekuļu),sāli, sviestu, ķimenes, pakuru mazu liesmu un intensīvi maisu ar koka karoti kamēr siers kļūst vijīgs. Olu nekuļu, jo patīk tie olu baltumiņi sierā.
5. Gatavs, atliek pārlikt traukā un atdzesēt.

Foto: Uldis Grīnbergs
6. Lai labi garšo!

Foto: Uldis Grīnbergs