Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Meža mātes sveiciens jeb sēra piepes karbonādes

Foto: Rita Šteina
"Grūtākā receptes sastāvdaļa - atrast pašu sēra piepi. Tai jābūt svaigai un mīkstai. Šobrīd būs īstais laiks, lai dotos parkos un mežos, lai tādu sameklētu. Vēlāk piepe kļūs “kokaināka” un nekāds gardums neizdosies," par sēra piepes īpašībām stāsta receptes un foto autore Rita Šteina.
Pagatavošana
30 min
1. Grūtākais uzdevums – atrast jaunu sēra piepi.
Foto: Rita Šteina
2. Sarūpēto piepei kārtīgi nomazgā, tad sagriež pēc iespējas līdzīgākos, sev tīkama izmēra gabaliņos.
3. Panē gluži ka karbonādi – olā un miltos.
4. Cep sakarsētās taukvielās no abām pusēm, līdz gabaliņi zeltaini.
5. Pasniedz ar mērcīti pēc paša izvēles.
Foto: Rita Šteina
6. Lai labi garšo!
Foto: Rita Šteina
Komentāri
Uz augšu