1. Uzliec vārīties ūdeni makaroniem. Pievieno pietiekami daudz sāls, jo citur nekur sāli neliksim. Kad ūdens uzvārijies pievieno makaronus, apmaisi. Makaronus šoreiz labāk izvārīt kārtīgi - kādu minūti ilgāk nekā uz paciņas norādīts.
Piezīme: var izmantot arī citu makaronu formu, bet vēlams tādu, kur mērcei ir vairāk vietas, kur pieķerties.
2. Kamēr vārās makaroni, uz pannas apgrauzdē ciedru riekstus. Regulāri apmaisi, jo tie var ātri piedegt.
3. Sagatavo pārējos produktus: Sagriez brokoļu ziedkopas mazākos gabaliņos. Nolasi timiāna lapiņas no kātiņiem. Sasmalcini ciedru riekstus, kad tie apgrauzdēti.
4. Kad makaroni gatavi, nokās tos, saglabājot ūdeni citā katliņā. Tajā pāris minutes pavāri brokoļus.
5. Kamēr brokoļi vārās, makaroniem pievieno timiānu, kausēto sieru, melnos piparus un kādas 2 trešdaļas ciedru riekstu. Visu smaisi kopā.
6. Nokās brokoļus un pievieno makaroniem un samaisi.
Pasniedz karstu, pārkaisot ar atlikušajiem ciedru riekstiem.
Lai labi garšo!

Foto: Matīss Miezis