Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Skābeņu-dārza zaļumu zupa ar kūpinātu vistu un pērļu grūbām

Foto: Jolanta Roze
Pavasarī, kad dikti kārojas skābeņu zupu, bet vēl nav izdevies tikt pie svaigām skābenēm, izejot šķērsām pa dārzu un pirmos vitamīniem pārpilnos pavasara zaļumus katlā kombinējot ar pērnā gada ražas skābenēm, kūpinātu vistu un pērļu grūbām – sanāk gardum garda un varen sātīga zupiņa, turklāt arī figūrai draudzīga. Vēl viens bonuss - tā garšos arī burkānu neēdājiem, jo šis dārzenis ir tik viltīgi integrēts, ka teju nav pat ar apbruņotu aci pamanāms.
Pagatavošana
80 min
1. Gatavo buljonu. Uzkarsē katlu, liek iekšā nomizotu sīpolu, nomizotus ķiplokus, nomizotu, gabalos sagrieztu burkānu un selerijas sakni.
2. Visu apcep, tad pārlej ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, pievieno vistas stulbiņus, zaļumu kātus un vāra 40-50 minūtes, noputojot pēc nepieciešamības.
3. Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Pievieno noskalotas grūbas, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra 10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
4. Tad uz rupjās rīves ierīvē no buljona izmakšķerētos burkānus un seleriju sakni. Pievieno no kauliem atdalītu, sasmalcinātu gaļu, skābenes, cukuru, sāli un piparus.
5. Kad zupa uzmet burbuli, ber iekšā katlā nomazgātus, sasmalcinātus dārza zaļumus, pierīvē ķiplokus, apmaisa, nogriež liesmu un ļauj 10 minūtes ievilkties zem vāka.
Foto: Jolanta Roze
6. Lej bļodās.
Foto: Jolanta Roze
7. Pasniedz ar vārītu olu un zaļumiem.

Lai labi garšo!
Foto: Jolanta Roze
Komentāri
Uz augšu