Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Klasiska skābeņu zupa

Foto: Madara Stankeviča
Skābeņu zupa ir īsts pavasara vēstnesis. Lai arī to var gatavot gan no konservētām, gan saldētām skābenēm, pavasarī, griežot svaigas lapiņas, tā šķiet visgardākā.
Pagatavošana
90 min
1. Kūpinātos kauliņus noskalo, liek katlā, pārlej ar ūdeni, iemet piparus lauru lapu un liek vārīties.
Vāra aptuveni stundu – lai izveidojas buljons un gaļa, kas ap kauliņiem, viegli nāk no tiem nost.
2. Pa to laiku nomizo un sarīvē burkānus. Nomizo un sagriež sev tīkama izmēra gabaliņos kartupeļus.
3. Atsevišķā katliņā cieti novāra un pēc tam atdzesē oliņas.
4. Kad kauliņi jau krietnu laiku vārījušies, ņem tos ārā, ber vietā rīvētos burkānus un kartupeļus. Pieber arī auzu pārslas. Auzu pārslas tā savārās, ka zupā nav īsti manāmas, toties mazliet ietumē zupu.

Nogaršo buljonu, ja nepieciešams, pieber mazliet sāli.
5. Kamēr vārās dārzenim rūpīgi nomazgā skābenes un sagriež.
6. Noloba un smalkos kubiņos sagriež arī olas. Olas var arī nepievienot kopējā katlā, bet pasniegt atsevišķi.
7. Kad kartupeļi mīksti, katlā ieber sagrieztās skābenes un olas, samaisa un pēc minūtes ņem nost no uguns.
8. Pasniedz ar karoti skābā krējuma, sasmalcinātiem lociņiem un riku rupjmaizes.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Komentāri
Uz augšu