Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Brokastis

Karīnas karaliskās pankūkas "Spāre"

Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre” tiek piedāvāts pavisam jauns pakalpojums, ko TVNET bija tas gods izbaudīt vieniem no pirmajiem, – pankūku meistarklase. Uzreiz jāteic, ka rezultātā ieguvām daudz vairāk nekā cerēts – nevis vienkāršu svētdienas pankūkošanu, kā bijām iedomājušies, bet gan vērienīgu performanci Kurzemes garšu pazinējas Karīnas Leinbergas-Lembergas vadībā. Lūk, Karīnas karalisko pankūku recepte, bet, kā mums gāja "Spāres" pankūku meistarklasē Kurzemē, lasi šeit .
Recepte tapusi sadarbībā ar LVM Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo pankūku mīklu. Bļodā sablendē olas ar cukuru.
2. Pievieno eļļu un iekuļ.
3. Pakāpeniski pievieno un iekuļ miltus un šķipsnu sāls.
4. Mīklai pievieno 125 ml piena, sakuļ. Pievieno vēl 125 ml piena un atkal sakuļ.
5. Pievieno ūdeni. Sakuļ šķidrā mīklā.. Ja iespējams masu nedaudz notur ~30 min.
6. Sagatavo visas pildījumam nepieciešamās pankūku sastāvdaļas: ledus salātu sasmalcina, tomātus un sīpolus sagriež šķēlēs, sieru sarīvē, vistas gaļu sasmalcina.
Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
7. Lai ceptu pankūkas, uzsilda pannu, izsmidzina eļļu un vienmērīgi izsmērē pa visu pannas virsmu.
8. Lej pannā kausiņu mīklas un izlīdzina, cep pāris minūtes, tad apgriež.
Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
9. Kad pankūka nedaudz apcepusies, to pārloka un kārtām liek virsū pildījumu: sieru, ledus salātus, spinātus, tomātus, sīpolus, kūpināto vistu, burgeru mērci.
Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
10. Pankūkas malas aizloka uz vidu pāri pildījumam, ceļ nost pankūku no pannas, liek uz šķīvja un ēd nost!

Lai labi garšo!
Foto: Jolanta Roze/ TVNET GRUPA
Uz augšu