Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Nutellas fondanta kēksiņi

Foto: "Prieks Gatavot"
"Šie kēksiņi ļoti atgādina šokolādes fondantu, jo apkārt ir mitrs kēksiņš, bet iekšā tekošs, šokolādīgs pildījums, taču to pagatavošana neprasa tik lielu uzmanību un precizitāti notrāpīt īstajā laikā, lai sanāktu perfektā konsistence, kā arī atšķirībā no fondanta, tie nav jāēd uzreiz, kā izņemti no krāsns.
No šī sastāvdaļu daudzuma sanāks 17-18 kēksiņi," stāsta receptes un foto autore Silva.
Citas autores receptes meklē blogā: "Prieks Gatavot".
Pagatavošana
90 min
1. Kēksiņu pannā liek kēksiņu papīrīšus, sāk karsēt krāsni līdz 180°.
2. Ar mikseri vai virtuves kombainu saputo sviestu, līdz kļuvis gaišāks un gaisīgāks.
3. Pievieno cukuru un kuļ kādas 3 minūtes.
4. Pa vienai pievieno olas, kas ir istabas temperatūrā, pēc katras nedaudz pakuļot.
5. Pievieno vaniļu un turpini kult kādas 3 minūtes.
6. Bļodiņā samaisa kakao pulveri, sodu, sāli, pievieno tos pārējam maisījumam.
7. Pievieno 1/3 no miltiem, samaisa, tad pievieno 1/2 no krējuma, samaisa, tad atkārto to pašu, beidzot ar miltiem.
8. Turpinot maisīt mazākajā ātrumā, lej klāt ūdeni, maisa kādu minūtīti (mīkla būs šķidra, tā tam jābūt).
9. Lej mīklu kēksiņu papīrīšos, atstājot kādus 5 mm brīvu no augšas, ja vēlies augstākus/lielākus kēksiņus, vai vairāk, ja vēlies ne tik pacēlušos. Es leju parasti ar mērglāzi, kurai ir snīpītis, tad mazāka ķēpa ar mīklas notecēšanu.
10. Cep kādas 17 minūtes (atkarīgs no krāsns), gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
11. Pēc izņemšanas no krāsns, ļauj kēksiņiem 5 min pannā atpūsties, pēc tam izņem un atdzesē pavisam.
12. Kamēr tie dziest, pagatavo pildījumu, sajaucot Nutellu ar pienu.
13. Glazūrai izkausē ūdens peldē abas šokolādes, noliek nedaudz atdzist. Bļodiņā saputo sviestu ar krēmsieru, pievieno Nutellu un visu sajauc. Pievieno šokolādi un kārtīgi visu samaisa.
14. Kēksiņu vidū izveido caurumiņu (bet ne līdz pašai apakšai), pilda tajos pildījumu.
15. Pa virsu liec garnējumu - krēmu un odziņas.
Foto: "Prieks Gatavot"
16. Lai labi garšo!
Foto: "Prieks Gatavot"
Uz augšu