Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas aknas ar sīpoliem

Foto: Shutterstock.com
Aknas un sīpoli viens otru izcili papildina.
Milti izveidos pasakainu apvalciņu katram aknas gabaliņam.
Pagatavošana
50 min
1. Aknas, ja nepieciešams, atbrīvo no plēvēm un sagriež sev tīkama izmēra gabalos.
2. Iemērc pienā un atstāj.
3. Pa to laiku nomizo sīpolus un sagriez ne pārāk smalki.
4. Pannā sakarsē eļļu un liek cepties sīpolus līdz tie kļūst mīkstāki un zeltaini, pievieno nedaudz sāls. Ņem nost no pannas.
5. Aknu šķēles ņemt ārā no piena un nosusina.
6. Apvārta katru gabaliņu miltos, kam pievienots sāls un pipari un cep sakarsētās taukvielās (eļļā un sviestā) no abām pusēm 3-4 minūtes vai pielāgot cepšanas ilgumu, atkarībā no gabaliņu biezuma.
7. Kad visas akniņas saceptas, sajauc kopā ar sīpoliem, ja nepieciešams, visu kopā vēl uzsilda.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu