Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļas karbonādes ar debešķīgu cepurīti

Foto: Madara Stankeviča
Esi karbonāžu cienītājs? Izcep tās vispirms un pannas un tad liec sildīties krāsnī, papildinot ar garšīgu siera-tomātu cepurīti.
Pagatavošana
35 min
1. Vispirms ķeras klāt gaļai: vistas filejas pārgriež uz pusēm, resnāko daļu kārtīgi izklapē, lai gaļas šķēles pēc iespējas vienmērīgākas biezumā.
2. Katru pusīti ierīvē ar sāli un maltiem pipariem.
3. Vienā bļodiņā sakuļ olas, cita ieber miltus.
4. Katru fileju vispirms apvārta miltos, tad olā un liek uz sakarsētas pannas cepties aptuveni 2-3 minūtes no katras puses (ja gabali biezāki, cep mazliet ilgāk).
5. Izceptās karbonādes kārto uz cepamās pannas.
6. Gatavo visu "cepurītei": uz rīves smalkās puses sarīvē sieru, pievieno smalkos kubiņos sagrieztu tomātu. Pieber dilles. Visu samaisa ar nelielu daudzumu majonēzes. Ja tās nav, izmanto skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu, papildinot ar nelielu daudzumu sinepju un sāls.
7. Uz katras karbonādes vienmērīgi uzliek sagatavoto masu.
8. Liek sakarsēta krāsnī, 190 grādos un cep aptuveni 10 minūtes, ļaujot siera masai mazliet apbrūnēt.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu