Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

"Mellanzane alla parmigiana" jeb baklažāna sacepums itāļu gaumē

Foto: Solveiga Mel Čerbul
"Tie, kam garšo baklažāni, mani sapratīs. Šodien pārnesos domās un garā uz saulaino Sicīliju pagatavojot "Mellanzane alla parmigiana". Ļoti vienkārša pagatavošana un minimums produktu," stāsta receptes un foto autore Solveiga Mel Čerbul.
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež šķēlēs baklažānus, iemērcē sālsūdenī uz 20 minūtēm, nosusina, iesmērē ar olīveļļu un apcep cepeškrāsnī (var uz pannas, bet tad ļoti daudz eļļas aiziet un ēdiens būs krietni treknāks).
Foto: Solveiga Mel Čerbul
2. Pie tomātu mērces pievieno čilī sausā veidā (ja negaršo, tad var iztikt).
3. Kārtojam šķēles uz cepeškrāsns pannas kārtām. Katrā kārtā ietilpst tomātu mērce, baklažāni, svaiga, sagriezta mozzarella, bazilika lapiņas un sarīvēts Parmezāns. Un tā kādas kārtas 3-4 (vairāk neiesaku).
Foto: Solveiga Mel Čerbul
4. Liekam cepeškrāsnī (200 grādos) un "apzeltina" visu šo gardumu.
Foto: Solveiga Mel Čerbul
5. Pasniedz mazā porcijā kā starterīti vai lielākā kā pirmo ēdienu.

Labu apetīti!
Foto: Solveiga Mel Čerbul
Uz augšu