Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardie puķkāposta plācenīši

Foto: Madara Stankeviča
Brīnišķīgi gards veids kā ēst vairāk dārzeņu. Ja tev garšo puķkāposti, tu novērtēsi šos gardumus.
Pagatavošana
60 min
1. Burkānu un kartupeli nomizo. Sagriež mazos gabaliņos, lai ātrāk izvārītos. Liek katlā, uzlej ūdeni, pievieno nedaudz sāls un liek vārīties.
2. Sagriež pusi paliela puķkāposta nelielos gabalos un pievieno pārējiem dārzeņiem katlā un vāra līdz mīksti, bet ne pārāk, lai neizjūk.
3. Nokāš ūdeni, pārber bļodā un nedaudz atdzesē.
Foto: Madara Stankeviča
4. Tad sastampā. Var stampāt līdz viendabīgai masai, bet būs gardāk, ja saglabāsies neliela izmēra dārzeņu gabaliņi.
5. Tad pielej mazliet eļļas un samaisa.
6. Ber klāt rīvmaizi, sieru (labāk izvēlēties kādu puscieto), pievieno vienu olu un papildina ar sāli vai citām garšvielām pēc izvēles. Rūpīgi samaisa.
7. Kad masa sagatavota, veido sev tīkama izmēra plācenīšus, kotletītes.
8. Es cepu air fryer – 7 minūtes no katras puses.
Var cept arī cepeškrāsnī negrozot: 180 grādos 20-25 minūtes.
9. Pasniedz kā atsevišķu ēdienu, baudot ar skābo krējumu vai izmanto kā piedevas kādam gaļas ēdienam.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu