1. Vistas gaļu noskalo, liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Noputo, pievieno vistas buljona kubiciņus, sāli, piparu graudus un vāra buljonu uz mērenas liesmas gatavu. Pēc tam vistas gaļu izņem no buljona, nedaudz atdzesē un atdala no kauliem.
Foto: Receptes.lv
2. Pannā uzsilda eļļu un apcep sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus. Pievieno ripiņās sagrieztus burkānus. Visu apcep, tad pievieno buljonam un vāra līdz burkāni gandrīz mīksti.
3. Gatavo klimpas. Sasmalcinātus vai sablendētus spinātus sajauc ar izkausētu sviestu, sieru, olu, miltiem un nedaudz piena. Mīklai jābūt stingrai. Veido apaļas klimpas ar rokām vai ar karoti.
Foto: Inga Meijere
4. Liek iekšā zupā un vāra līdz klimpas uzpeld virspusē. Tad zupai pievieno vistas gaļas gabaliņus, zaļumus (zaļumu vietā var pievienot spinātus) un zupu pasniedz !