Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Sāļais kliņģeris

Foto: @naskoties_zane
Gards sāļais kliņģeris ar sātīgu sēņu pildījumu.
Receptes autore: @naskoties_zane
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
160 min
1. Pagatavo rauga mīklu – bļodiņā sajauc sauso raugu, cukuru un 50 ml silta augu piena, samaisa un atstāj siltā vietā uzbriest 20 min.
2. Lielā bļodā ber miltus, pievieno sāli, rauga maisījumu, eļļu un atlikušo augu pienu. Visas sastāvdaļas mīca ~ 10 min., tad mīklu saveļ bumbā, liek bļodā un atstāj uzrūgt siltā vietā 1 stundu.
3. Gatavo pildījumu – uz pannas sakarsētā eļļā apcep smalki sakapātu sīpolu, kad tas kļūst caurspīdīgs, pievieno mazos kriksīšos sagrieztu papriku un cep vēl ~ 3 min. Virtuves kombainā ber šampinjonus, tos samaļ smalkās skaidiņās, tad pievieno sastāvdaļām pannā. Kliņģera pildījumam pievieno sāli, paprikas pulveri un visu sautē, līdz ūdens iztvaikojis un izveidojies pasauss maisījums, to atdzesē un sajauc ar sarīvētu vegānisko sieru.
4. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un novieto uz galda, kas apbērts ar miltiem. Katru daļu izrullē apmēram 12 x 70 cm garā taisnstūrī.
5. Katras mīklas strēmeles vidū visā garumā izlīdzina pusi pildījuma, ar pirkstiem saspiež kopā mīklas garākās malas izveidojot divas garas mīklas desas. Tās novieto paralēli vienu otrai un liekot pāri vienu otrai izveido tādu kā pīni.
6. Vispirms uz cepamās plātnes novieto pīnes viduci, tad tajā liek arī abus galus (tā pārcelšana izdosies visērtāk), tad tos, nedaudz saspiežot, savieno, lai izveidojas apaļš kliņģeris.
7. Kliņģeri pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj atkārtoti uzrūgt 40 min, tad pārber ar smalki sarīvētu vegānisko sieru, sezama sēkliņām un cep līdz 190 °C sakarsētā cepeškrāsnī 30–35 min.

Lai labi garšo!
Foto: @naskoties_zane
Uz augšu