Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sojas maltās gaļas mērce

Foto: Neapēd Zemeslodi
Sojas granulas var izmantot dažādu ēdienu gatavošan. Šādi pagatavota tā pēc garšas un tekstūras būs līdzīga galēdājājiem iecienītajai maltās gaļas mērcei.
Recepte: Neapēd Zemeslodi
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
15 min
1. Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno buljona kubiciņa pusīti. Pievieno sojas (vai zirņu) granulas un vāra ~ 5 min. Pēc tam nokāš, pagaida, līdz soja nedaudz atdziest, un pēc iespējas izspiež no tās lieko ūdeni.
2. Uz pannas apcep sīki sagrieztu sīpolu. Pievieno nospiesto soju un samaisa.
3. Pievieno sojas mērci, garšvielas un šķidros dūmus vai kūpināto papriku (ja izmanto). Soju apcep, līdz tā apbrūnējusi, un pievieno tomātu mērci. Visu maisot, pacep vēl 1 min.
4. Pasniedz ar rīsiem vai makaroniem.

Labu apetīti!
Foto: Neapēd Zemeslodi
Uz augšu