Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānmaize bez olām un piena produktiem

Foto: @annapannalv
Vari cept gan vienu lielu banānmaizi, gan likt mazajās kēksa formiņās, samazinot cepšanas laiku.
Recepte: Anna Panna
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
55 min
1. Mazā trauciņā samaisa čia sēkliņas ar 2 ēd. k. ūdens un atstāj uzbriest.
2. Vienā bļodā savieno sausās sastāvdaļas, bet otrā – slapjās (izņemot čia sēklas un banānu).
3. Kad viss kārtīgi samaisīts atsevišķi, slapjās un sausās sastāvdaļas samaisa kopā. Tad pievieno saspaidītu banānu, uzbriedušās čia sēklas un visu vēlreiz samaisa.
4. Mīklu lej cepamajā formā, kas noklāta ar cepamo papīru. Maizi cep krāsnī 180 °C apmēram 30–35 minūtes. Banānmaizi var cept arī kēksiņu formās, tad cepšanas ilgums ir 20–22 min.

Lai labi garšo!
Foto: @annapannalv
Uz augšu