Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti dārzeņi ar pākšaugiem

Foto: kristinepodvinska.lv
Krāsnī ceptu dārzeņu bagātīgā garša apvienojumā ar pākšaugiem veido sātīgu un barojošu maltīti, kas sniedz enerģiju visai dienai. Turklāt, eksperimentējot ar garšvielām, šī ēdiena garšu ir viegli mainīt un pielāgot atbilstoši katra vēlmēm.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
30 min
1. Dārzeņus nomizo, sagriež gabaliņos.
2. Uzkarsē krāsni. Uz plāts vai cepamā trauka uzlej olīveļļu.
3. Uz plāts vai cepamajā traukā pirmo liek cepties bieti, jo tā gatavojas visilgāk. Kad biete ir daļēji izcepusies, pievieno pārējos dārzeņus, izvēlētās garšvielas un olīveļļu. Cep, kamēr dārzeņi ir mīksti. Ja bieti vēlas kraukšķīgu, to var likt cepties ar visiem dārzeņiem kopā.
4. Kamēr dārzeņi cepas, izvāra lēcas un turku zirņus. Var izmantot jau gatavus zirņus un lēcas vai arī izmantot citus pākšaugus, kas atrodami mājās.
5. Kad dārzeņi gandrīz gatavi, tiem pievieno gatavos pākšaugus un vēl nedaudz visu pacep krāsnī. Veseli ēduši!
Foto: kristinepodvinska.lv
Uz augšu