Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Brokastis

Bezpiena plāceņi

Foto: Ginta Laviņa
Nē – tu nepārlasījies un nē – mēs nepārrakstījāmies. Izskatās un garšo līdzīgi kā biezpiena plācenīši, bet biezpiena vietā tiek izmantots tofu.
Receptes autore Ginta Laviņa.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
30 min
1. Smalki sarīvē tofu.
2. Saspaida banānu ar dakšu un abas masas samaisa kopā.
3. Pievieno cukuru, citrona sulu, sāli un visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Masai nevajadzētu lipt pie pirkstiem.
4. Plaukstā no masas izveido plācenīšus un no abām pusēm apviļā miltos.
5. Cep sakarsētā eļļā uz nelielas uguns.
6. Pasniedz ar ievārījumu vai ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Ginta Laviņa
Uz augšu