Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kvinoja ar marinētu tofu, Briseles kāpostiem un mango

Foto: Krustnaglina.lv
Pat tad, ja ikdienas uzturā iekļauj dzīvnieku izcelsmes produktus, nogaršo tofu! Labi pagatavots, tas ir patiesi gards.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 200 °C.
2. Briseles kāpostiem noloba ārējās, nobružātās lapiņas, nogriež mazo kātiņu un pašu kāpostiņu pārgriež uz pusēm. Liek nelielā cepamtraukā, pārslaka ar olīveļļu, pievieno sezama sēkliņas. Cep krāsnī 25 min.
3. Ieber kvinoju katliņā, pievieno 200 ml ūdens un uzvāra. Kad ūdens sācis vārīties, nogriež karstumu uz mazāko un ļauj kvinojai vārīties zem vāka, līdz viss ūdens ir uzsūcies (~ 15 min).
4. Kamēr cepas kāposti un vārās kvinoja, izņem tofu no iepakojuma, ietin papīra dvieļos un uzliek smagumu (piemēram, grāmatu vai bļodu). Tas nepieciešams, lai no tofu tiktu izspiests liekais ūdens.
5. Pagatavo marinādi – bļodiņā sajauc sojas mērci ar olīveļļu. Pievieno sakapātu čili, ķiploku un laima sulu.
6. Tofu iztin no papīra un sagriež mazos kubiņos. Liek kubiņus marinādē, izmaisa un atstāj marinēties, kamēr krāsnī cepas kāpostiņi.
7. Kad kāposti izcepušies, sakarsē pannu un apcep tofu gabaliņus, līdz tie zeltaini brūni no visām pusēm.
8. Pievieno kubiņos sagrieztu mango un izceptos Briseles kāpostus. Maisot cep visu vēl 3 min.
9. Tad pievieno pāri palikušo marinādi. Atļauj visam pasautēties vēl 5 min.
10. Liek kvinoju divās bļodiņās un pasniedz ar tofu, mango un Briseles kāpostiem.

Lai labi garšo!
Foto: Krustnaglina.lv
Uz augšu