Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Veselīgie "Kinder bueno"

Foto: Paula Freimane
Receptes autore: Paula Freimane
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
330 min
1. Gatavo pildījumu: Bļodā sajauc lazdu riekstu sviestu, kokosriekstu pienu un kļavu sīrupu.
2. Gatavo masu pa tējkarotei lej ledus formiņās.
3. Liek saldētavā uz 3–4 h, kamēr pildījuma kubiciņi pilnībā sasaluši.
4. Sagatavo sausiņus: Uz pusēm gareniski sagriež sausiņus.
5. Uz katra sausiņa liek pa 3 kubiciņiem gatavā, sasalušā pildījuma.
6. Batoniņus liek atpakaļ saldētavā uz 1 h.
7. Ūdens peldē izkausē šokolādi
8. Batoniņus noklāj ar izkausēto šokolādi.
9. Ļauj šokolādei sastingt un pasniedz. Var uzglabāt ledusskapī 4–5 dienas.
10. *Padoms: iegādājies veikalā vai pagatavo pats, svaigus lazdu riekstus vispirms karsējot krāsnī 180 °C 9–10 min., tad pēc izvēles atdalot čaumalas (saberzējot ar rokām vai ietinot tīrā dvielī un tad berzējot), un visbeidzot sablendējot riekstus jaudīgā blenderī.
11. Lai labi garšo!
Foto: Paula Freimane
Uz augšu