Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ziemassvētku kūka ar iebiezinātā piena želeju

Ziemassvētku kūka ar iebiezinātā piena želeju ir viegli pagatavojams un gards deserts, kas lieliski papildinās svētku galdu. Šī recepte ir vienkārša, un tās pagatavošana neaizņems daudz laika. Izmēģiniet un pārsteidziet savus tuviniekus svētkos!
Apmaksāta publikācija: "Dr. Oetker".
Pagatavošana
90 min
1. Cepumus sasmalcina līdz skaidiņām un liek bļodā, pievieno maltās mandeles, pievieno sviestu un visu samaisa.
2. Nelielā ar cepamo papīru izklātā formiņā liek četras karotes drupaču masas, pārējo liek tortes formā (24x24 cm) un ar cepumu-sviesta mīklu pārklāj formas dibenu un sienas. Liek cepeškrāsnī 180-200 °C un cep apmēram 15 min. vai līdz drumstalas sāk brūnēt. Tad ņem ārā no cepeškrāsns pannu ar drumstalām un izcepto pamatni un ļauj tām atdzist.
3. Želatīnu maisot izšķīdina karstā ūdenī, līdz nepaliek kunkuļi.
4. Bļodā sajauc iebiezināto pienu, uzkarsētu, bet ne vārītu, ar krējumu un uzbriedinātu želatīnu. Ar šo masu pārlej veidnē ar izcepto pamatni un liek ledusskapī uz 1 stundu.
5. Visbeidzot, izrotājiet tortes kontūru ar grauzdētajām drumstalām.
Foto: Publicitātes
6. Padomi:
Pildījuma masā var iemaisīt pusi tējkarotes "Dr. Oetker" Madagascar Bourbon vaniļas pastu ar vaniļas sēklām.
Riekstu daudzumu pamatnes un drumstalu masā var aizstāt ar cepumiem.
7. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu