1. Gatavo iesala ekstraktu. Katlā karsē cukuru, maisa, līdz tas kļūst zeltaini brūns (jo tumšāki brūns, jo tumšāka būs mīkla). Tad lēnām lej klāt verdošu ūdeni. Maisa ar putojamo slotiņu, līdz veidojās gluds iesals. ❗️ Šo procesu darīt ļoti izmanīgi, jo stipri burbuļos - labāk rokās uzvilkt virtuves cimdus !
2. Gatavo mīklu. lesala ekstraktam pievieno cukuru, medu, sviestu, garšvielas un uz uz lēnas liesmas karsē līdz viss izkusis. Noņem no plīts.
Foto: Inga Meijere
3. Karstajam maisījumam pievieno pusi no miltiem un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa. Atstāj atdzesēties.
Foto: Inga Meijere
4. Kad viss jau gandrīz atdzisis, pievieno olas un piemīca klāt pārējos miltus. Mīklas mīcīšanas procesu vieglāk darīt uz galda virsmas. Ar rokām iestrādā un iemīca miltus.
5. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
Foto: Inga Meijere
6. Der zināt: * Uzglabā ledusskapī aptuveno vienu vai divas nedēļas, lai mīklas garšas kārtīgi savelkas kopā. * No šīs receptes sanāks apmēram 2 kg mīklas.