Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Piparkūku mīklas recepte ar 15 gadu pieredzi

Foto: Inga Meijere
"Ar šo recepti sākam gatavoties Ziemassvētkiem! Sen "noslīpēta" recepte, kuru gatavoju jau 15 gadus uz Ziemassvētkiem."
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
45 min
1. Gatavo iesala ekstraktu. Katlā karsē cukuru, maisa, līdz tas kļūst zeltaini brūns (jo tumšāki brūns, jo tumšāka būs mīkla). Tad lēnām lej klāt verdošu ūdeni. Maisa ar putojamo slotiņu, līdz veidojās gluds iesals.
❗️ Šo procesu darīt ļoti izmanīgi, jo stipri burbuļos - labāk rokās uzvilkt virtuves cimdus !
2. Gatavo mīklu. lesala ekstraktam pievieno cukuru, medu, sviestu, garšvielas un uz uz lēnas liesmas karsē līdz viss izkusis. Noņem no plīts.
Foto: Inga Meijere
3. Karstajam maisījumam pievieno pusi no miltiem un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa. Atstāj atdzesēties.
Foto: Inga Meijere
4. Kad viss jau gandrīz atdzisis, pievieno olas un piemīca klāt pārējos miltus. Mīklas mīcīšanas procesu vieglāk darīt uz galda virsmas. Ar rokām iestrādā un iemīca miltus.
5. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
Foto: Inga Meijere
6. Der zināt:
* Uzglabā ledusskapī aptuveno vienu vai divas nedēļas, lai mīklas garšas kārtīgi savelkas kopā.
* No šīs receptes sanāks apmēram 2 kg mīklas.

Lai izdodas!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu