1. Dārzeņus griež pavisam lielos gabalos. Pārslaka ar olīveļļu, sāli, pipariem un bļodā kopā ar dārzeņiem samaisa.
2. Ber uz cepešpannas un liek cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos ar ventilatoru, 20 minūtes.

Foto: Uldis Grīnbergs
3. Pa to laiku sadala laša fileju. Biezāko daļu atstāj mazsālītajam, bet astes daļu un vēdera daļu sagriež lielos kubiņos. Tā kā man ēdāju daudz, tad izmantoju divas filejas.
4. Atkal pārslaka ar eļļu un pārber nedaudz sāls un piparus.
5. Pēdējās 3-5 minūtēs pārber pāri jau gatavajiem dārzeņiem kubiņos sagriezto lasi. Gatavs!
6. Izņemot no cepeškrāsns vēl pārmaļ melnos piparus, pārslaka svaigu olīveļļu un uzspiež laima sulu.
7. Viss tika notiesāts vienā piegājienā.
Lai labi garšo!

Foto: Uldis Grīnbergs