Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gandrīz ratatujs ar lasi

Foto: Uldis Grīnbergs
"Pirms svētku izēšanās jāpaņem neliela atslodze vēderam un arī visi varēs teikt- beidzot Uldim kaut kas veselīgs. Kāpēc gan ne! Ēdiens pavisam vienkāršs un pat ļoti garšīgs. Neteiktu, ka esmu baigais dārzeņmīlis, bet šis man garšo, gatavoju visai bieži," par recepti stāsta tās autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Dārzeņus griež pavisam lielos gabalos. Pārslaka ar olīveļļu, sāli, pipariem un bļodā kopā ar dārzeņiem samaisa.
2. Ber uz cepešpannas un liek cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos ar ventilatoru, 20 minūtes.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Pa to laiku sadala laša fileju. Biezāko daļu atstāj mazsālītajam, bet astes daļu un vēdera daļu sagriež lielos kubiņos. Tā kā man ēdāju daudz, tad izmantoju divas filejas.
4. Atkal pārslaka ar eļļu un pārber nedaudz sāls un piparus.
5. Pēdējās 3-5 minūtēs pārber pāri jau gatavajiem dārzeņiem kubiņos sagriezto lasi. Gatavs!
6. Izņemot no cepeškrāsns vēl pārmaļ melnos piparus, pārslaka svaigu olīveļļu un uzspiež laima sulu.
7. Viss tika notiesāts vienā piegājienā.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu