Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Medus piparkūkas

Foto: Jay Lena Dimante
Kā mājās ienest Ziemassvētku smaržu un garšu? Pagatavo piparkūku mīklu un izcep gardos svētku cepumus.
"Vienmēr pirku gatavu mīklu, atbalstot vai nu kādu mājražotāju, vai bodi, taču vienā dienā iedvesma pieklauvēja pie virtuves durvīm ar vārdiem: " Medus kūkas cept vari un piparkūkas no nulles nevari? Un es savācos. Varu," smej receptes un foto autore Jay Lena Dimante.
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā izkausē 100 g sviesta, tam pievieno 300 g medus, 100 g tumši brūno cukuru un sāli.
2. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, un pievieno piparkūku garšvielas ~20-40 g. Te pēc gaumes', ja gribas jiptīgas, ka mēlē kož, gāž vairāk!
Piparkūku garšvielas var nopirkt gatavas, gan uzvangot pats (es vēl apelsīna mizu pierīvēju klāt).
3. Mazliet visu atdzesē iemaisa 1 olu, 100 g krējumu un ēdamkaroti cepamā pulvera. To var iesijāt kopā ar miltiem, ja nu kas.
4. Miltus (500g) liek klāt pa daļām, masu kārtīgi sajauc, jo kunkuļus mums nudien nevajag, liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
5. Nebaidies, ja mīkla šķiet par šķidru, tici man, tā paliks stingra un cieta. Galu galā daudz kas uz pasaules no mīksta top ciets.
Var saldētavā uzglabāt ilgu laiku.

Lai izdodas!
Foto: Jay Lena Dimante
Uz augšu