Kāpēc slinkie? Jo mīkla nav jāgatavo, gaļa nav jāgriež, atliek vien tikt gala ar sīpolu, pīrādziņu satīšanu un pārejo paveic krāsns. Garšo super.
Pagatavošana
25 min
1. Nomizo sīpolu, smalki sagriež. Pievieno pīrādziņu gaļai (izmantoju gatavu, jau sagrieztu), papildina ar maltiem pipariem un sāli pēc garšas. Visu samaisa.
2. Kārtaino mīklu uzklāj uz galda un mazliet parullē.
3. Pārgriež uz pusēm (platāko malu), lai veidojas kvadrātam līdzīga forma.
4. Uz katras daļas bagātīgi liek pildījumu. Un sarullē, cenšoties pēc iespējas ciešāk, iegūstot divas "desas".
5. Ar asu nazi sagriež "desu" aptuveni 2-3 cm biezos gabaliņos.
6. Liek uz cepamās pannas ar mīklas savienojuma vietu uz leju. Liek katru gabaliņu ar mazu atstatumu vienu no otra, jo tie mazliet uzpūtīsies.
7. Pārziež ar sakultu olu. Man bija aizķēries ledusskapī rīvēts cietais siers, to uzbēru virsū.
8. Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos, aptuveni uz 10-15 minūtēm (atkarībā no katras krāsns īpatnībām). Super garšīgi gan silti, gan atdzisuši!