Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Sautēti kāposti

Foto: Iveta Rutkovska
"Es katru gadu ļoti priecājos, kad gatavoju pirmos sautētos kāpostus. "Šķovētos", kā sauca mana ome, dzimusi rīdziniece. Nezinu, kur radies "štovēti", bet man nepatīk. Bet ne pat to ir stāsts. Taisām kāpostus!" gardu kāpostus pagatavot un ar savu recepti un foto dalās Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
180 min
1. Man bija 2 l burka mājās skābētu kāpostu. Kraukšķīgi un ļoti gardi. Pusi kāpostu burkas izliek katlā.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Nomizo burkānus, ābolus, sīpolu.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Gaļas izvēle šoreiz par labu mežacūkas ribiņām.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Daļai katlā ievietoto kāpostu virsū kārto gaļu un citus dārzeņus.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Pēc tam uzliek pārējos kāpostus, virsū liek garšvielas. Uzlej ūdeni, lai kāposti tikko apsegti.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Sautē uz mazas uguns ilgi, lēni, pacietīgi. 2-3 stundas, pa laikam apmaisot.

Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu