Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Sarkanbaltsarkanā rulete

Foto: "Prieks Gatavot"
"Nav jau tā, ka tikai Halovīnu atceramies, arī mūsu pašu svētki, protams, tiek svinēti ar tematiskiem gardumiem. Te ruletīte latviskās noskaņās. Nebūs klasiskā olbaltumbiskvīta rulete, šī ir mitrāka un nav tik gaisīga, bet garda gan," stāsta receptes un foto autore Silva.
Citas autores receptes meklē blogā: "Prieks Gatavot".
Pagatavošana
900 min
1. Krāsns jāsāk karsēt līdz 180°, pannā jāieklāj cepamais papīrs (es izmantoju pannu, kas ir standarta cepeškrāsns pannas izmērā).
2. Mazā traukā jāsajauc milti, kakao, cepamais pulveris un sāls.
3. Virtuves kombainā vai ar mikseri 5 minūtes jāputo olas (nav nepieciešams atdalīt dzeltenumus), līdz izveidojas gaišas putas.
4. Turpinot putot, lēni jāpievieno cukurs un eļļa.
5. Jāpievieno arī kefīrs, etiķis, pārtikas krāsviela.
6. Lēnām iemaisot, pie olu maisījuma jāpiesijā klāt miltu maisījums. Jāmaisa tikai tik ilgi, kamēr sajaucies un vairs nav redzams sausais maisījums.
7. Mīkla jāliek pannā, jāizlīdzina.
8. Jācep ~15 minūtes.
9. Kad gatavs, jāizņem, turot aiz cepampapīra, un jāuzliek uz cepeškrāsns restes padzesēties ~3 minūtes (ārpus cepeškrāsns).
10. Ar visu cepampapīru jāsarullē un šāda jāatstāj, kamēr atdziest.
11. Krēmam jāsakuļ krēmsiers un sviests, jāpiekuļ klāt pūdercukurs un vaniļa. Ja rulete vēl nav atdzisusi, pildījums jāliek ledusskapī.
12. Kad rulete ir atdzisusi, tā uzmanīgi jāatrullē un virs tās jāklāj pildījums.
13. Jāsarullē atpakaļ, cik cieši iespējams (paralēli lēnām un uzmanīgi ņemot nost cepampapīru).
14. Jāliek uz nakti ledusskapī (var ietīt arī pārtikas plēvē).
15. Pirms pasniegšanas jāpārber ar pūdercukuru (jāņem vērā, ka pastāvot, pūdercukurs arī iekrāsosies, tādēļ iesaku dekorēt tiešām pirms pasniegšanas).
Foto: "Prieks Gatavot"
16.
Lai labi garšo!
Foto: "Prieks Gatavot"
Uz augšu