"Šī recepte man jau 7 gadus un netaisos mainīt un viena no retajām receptēm, kur pielietoju virtuves svarus. Vienmēr izdodas!" stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
300 min
1. Gaļu samaļu pats. Sīpolus sagriežu smalkos kubiņos. Izklausās, ka sīpoli daudz, bet ticiet man, pat nejutīsiet.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Sāls, pipari, ūdens, pētersīļi un varam visu kārtīgi samīcīt kopā. Gaļai jāsanāk pašķidrai, ņemamai ar karoti. Vēlams sagatavot pāris stundas agrāk, lai kārtīgi sakožas garšas.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Tālāk pie mīklas. Tā ir tā saucamā plaucētā mīkla. Miltiem piejauc visas sastāvdaļas un pielej karsto ūdeni. No sākuma maisu ar karoti, bet vēlāk mīcu ar rokām.
4. Kad kārtīgi samīcīta, maisiņā iekšā un lai pastāv 20 minūtes.
5. Atliek tikai sākt fritēšanas procesu. Ieleju 1 litru eļļas, uzkarsēju līdz 170 grādiem. Sākumā pielietoju termometru.
6. Kamēr eļļa silst, sagatavoju čeburekus. Izrullēju mīklu vienāda biezuma desā un sagriežu 13-14 gabalos. Tā man vienmēr sanāk. Rullēju ne pārāk plānus, lai fritējot nepārietu pušu. Gaļa katrā čeburekā kārtīga 1 ēdamkarote.
7. Gardums drausmīgais, rievotās maliņas ļoti kraukšķīgas.