Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vārītā iebiezinātā piena – ābolu pīrāgs

Foto: "Ēdam skaisti"
Ābolu skābenums un iebiezināta piena saldums veido lielisku balansu.
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
45 min
1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi sajauc.
2. Pie masas pievieno miltus, sodu, sāli, atkal kārtīgi izmaisa, lai mīkla kļūst vijīga.
3. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un iemaisa mīklā.
4. Cepamo trauku izklāj ar cepampapīru, liek tajā mīklu, izlīdzina, augšpusi noklāj ar iebiezināto pienu un cep 175 grādos 30 minūtes.
5. Kad pīrāgs gatavs, augšpusi vēlreiz mazliet pārsmērē ar iebiezināto pienu.
Foto: "Ēdam skaisti"
6. Griež gabalos un pasniedz.
Foto: "Ēdam skaisti"
7. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu