Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūku ribiņas, pupiņu un dārzeņu virums

Foto: Uldis Grinbergs
"Šogad pupiņu un zirņu raža padevusies varena. Jūtu, ka ēdīsim visu garo ziemu! Kamēr manējie jaunieši melnām mutēm dzīvo pa treniņiem, es pa to laiku pagatavoju kaut ko ļoti garšīgu, jo zinu, ka visi būs ļoti izsalkuši! Labam, sātīgam ēdienam vajadzēs daudz produktu. Jūs pat nevarat iedomāties cik viss tas garšīgs!
P.s. Tā arī nesapratu, kas sanāca - zupa vai sautējums," stāsta receptes un autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
200 min
1. Lai ēdiens sanāktu gards, būs jāveic nelieli priekšdarbi. Iepriekšējā vakarā jāiemērc pupiņas.
2. Otrā dienā izvāru pupiņas. Kad vāru pupiņas, tad lieku klāt apdedzinātu sīpolu un apdedzinātu lauru lapu. To pupiņu buljonu, kur vārīju, atstāju bļodiņā, tas derēs zupai.
Foto: Uldis Grinbergs
3. Sagriežu dārzeņus, apcepu. Daļu sīpolu atstāju gaļai.
Foto: Uldis Grinbergs
4. Uldis gatavo visu kazanā. Ja tādas iespējas nav – derēs arī panna vai labs katls.
Iekuru kazanu, ātri apcepu ribiņas.
Foto: Uldis Grinbergs
5. Pielieku tomātu pastu un sasmalcinātos tomātus, pārleju ar pupiņu buljonu, papildinu ar ūdeni un vāru, kamēr ribiņas mīkstas.
6. Kad gaļa mīksta, atliek tikai pievienot visu, ko apcepu, vārītās pupiņas un bagātīgi piebērt garšaugus.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grinbergs