Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ātrais ābolu rausis ar skābo krējumu

Foto: Kristīne Vilīte
Laikā, kad aiz loga iezogas drēgnums, tad jāsilda māja ar cepeškrāsni un rudens skumjas jāaizgaiņā ar gardu ābolu kārumu. Šis rausis ir ātri pagatavojams un vienkāršs latviskās garšas paraugs. Nekas nav jāputo, jāgatavina vai jāšķēlē mazos gabaliņos. Ilgākais būs pats cepšanas process, bet, kas gan ir 40 minūtes pret debešķīgo garšu!

Formas izmērs 28 cm diametrā.
Pagatavošana
70 min
1. Mīklai paredzētās sastāvdaļas sablendē. Staipīgo mīklu ieklāj cepamā formā, mīklu izlīdzina ar mitrām rokām, tad sadursta ar dakšiņu.
2. Āboliem izņem serdes un sagriež palielos gabalos. Saber uz mīklas tā, lai visa nosegta.
3. Pārber ar kanēli un cukuru.
4. Tad sablendē krējumu, cukuru, cieti un vaniļu. Gatavo masu pārlej pāri āboliem.
5. Liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 40-50 minūtes līdz mīkla zeltaini brūna.
6. Gards gan tikko cepts, gan atdzisis! Atdzesētu vieglāk būs sagriezt gabalos.

Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Vilīte
Uz augšu