Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

"Vecmodīgā" Šarlote

Foto: Brigita Puriņa
"Kad visi ābolu kalni pārstrādāti un burbuļo vīna balonos vai guļ sulas pakās un ābolu kastes rātnas ir pie vietas pagrabā, beidzot varu atveldzēt dvēseli un uzcept vienu "vecmodīgu" Šarloti," lielisko recepti aicina pagatavot receptes un foto autore, saimniece Brigita Puriņa. Lai top!
Pagatavošana
90 min
1. Sagatavo nepieciešamo. Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Baltmaizi sagriež šķēlēs.
Foto: Brigita Puriņa
2. Ņem sagrieztas baltmaizes šķēles un no abām pusēm iemērc izkausētā sviestā, liek ar sviestu kārtīgi ieziestā formā.
3. Maizei pa virsu liek sagrieztus ābolus, kas samaisīti ar cukuru, kanēli un rozīnēm.
Foto: Brigita Puriņa
4. Tad atkal kārtu ar sviestā iemērkto baltmaizi un kārtu ar āboliem, pēdējā kārtā atkal baltmaize.
5. Cepeškrāsnī 180*C cep aptuveni vienu stundu.
6. Kad gatavs, nedaudz atdzesē un izgāž uz šķīvja, apslaka ar kādu glāzi baltvīna un apkaisa ar cukuru. Ēd ar gardu muti.
7. Klāt der gan putukrējums gan saldējums, gan vīna glāze.

Lai labi garšo!
Foto: Brigita Puriņa