Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Cepta ķirbja zupa

Cepts ķirbis negaršo tāpat kā vārīts. Pēc sildīšanās krāsnī tas iegūst papildus garšu. Tomāti izlīdzsvaro ķirbja saldenumu, bet ingvera pulveris piešķirs patīkamu pikantumu.
Ja neesi bekona cienītājs, to var aizstāt ar garnelēm. Sēklu vietā var pievienot grauzdiņus – ir varianti!
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi sagriež gabaliņos, liek bļodā. Pārlej ar eļļu un samaisa. Izber uz cepamās plāts.
2. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, dažas nomizotas ķiploka daiviņas un 4 daļās sagrieztu vidēju sīpolu.
Foto: Receptes.lv
3. Pārber sāli un liek cepties 190 grādos, līdz ķirbis apcepies un sāk šķīst (tas aizņem aptuveni 25 minūtes, atkarībā no ķirbja veida un tā, cik lieli gabaliņi).
Foto: Receptes.lv
4. Pa to laiku nomizo, sagriež gabaliņos un liek sālsūdenī vārīties dažus kartupeļus.
Foto: Receptes.lv
5. Paralēli uz pannas liek bekona šķēles. Tās būs nepieciešamas pasniegšanai. Bekonu var aizstāt arī ar garnelēm.
Foto: Receptes.lv
6. Bekonu cep no abām pusēm brūnu.
Foto: Receptes.lv
7. Kad ķirbis ar tomātiem un garšaugiem sacepies, liek to katlā pie mīkstiem kartupeļiem.
Foto: Receptes.lv
8. Te uzmanīgi – visu kartupeļu ūdeni nevajag noliet, bet vari daļu nosmelt, lai zupa nav pārāk šķidra. Visu kopā blendē.
Foto: Receptes.lv
9. Kad dārzeņi pārvērtušies viendabīgā masā, pielej nedaudz saldā krējuma, papildina ar maltu ingveru pēc garšas (tas piešķir nedaudz pikantuma), nogaršo, ja nepieciešams, papildina ar sāli.
10. Lej bļodā zupu, pārber ķirbju sēklas, pievieno bekonu un ēd nost.
Foto: Receptes.lv
11. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv