Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepti rudens dārzeņi

Foto: Inga Meijere
Bietes, burkāni, kartupeļi un ķirbji – koši, daudzveidīgi, garšīgi un rudenim ļoti piestāvoši – krāsnī cepti dārzeņi.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
80 min
1. Nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež plānās šķēlītēs.
2. Bietes sagriež mazākos gabaliņos, bet ķirbi var sagriezt mazliet lielākos gabaliņos, lai visi dārzeņi vienā laikā izcepas.
3. Kartupeļu šķēles sajauc ar izkausētu sviestiņu un garšvielu kartupeļiem.
4. Burkānus, bietes un ķirbi sajauc ar eļļu, sāli un itāļu garšaugu maisījumu.
Foto: Inga Meijere
5. Uz cepamplāts ieklāj cepamo papīru un liek dārzeņus, katrus atdalot ar cepampapīra salocītu loksni, lai dārzeņi nesakrāsojas savā starpā. Pa virsu dārzeņiem uzliek timiāna zariņus.
Foto: Inga Meijere
6. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 40 - 50 minūtes.
Foto: Inga Meijere
7. Lai labi garšo!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu