Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tefteļi tomātu mērcē

Foto: Iveta Rutkovska
"Šodien gatavoju pildītus ungāru piparus, bet palika pāri pildījums. Ko ar to iesākt? Saldēšanai citai reizei, tā kā, mazliet par maz.
Un tad atcerējos par tefteļiem! Domāts - darīts. Iznāca 10 smuki, apaļi teftelīši," stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
35 min
1. Man masa jau bija pagatavota, bet tiem kam ne – sajauc malto gaļu ar rīsiem, pievieno sasmalcinātu sīpolu, sarīvētu ķiploku un garšvielas. Saveļ neliela izmēra bumbiņas.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Tefteļus uz pannas apcep.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Mērcei arī sagriež sīpolu un sasmalcina ķiploku.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Sīpolu un ķiploku apcep, pievieno tomātu biezeni, sāli, garšvielas. Uzkarsē.
5. Iemaisa skābo krējumu, vēlreiz uzkarsē.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Tefteļus ieliek mērcē, sajauc ar mērci un nedaudz pasutina. Viss!
Foto: Iveta Rutkovska
7. Var pasniegt ar rīsiem, griķiem, pērļu grūbām, vai pastu.

Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu