Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja ar mocarellu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Publicitātes
Ja uz Itāliju nav plāns doties, radi kripatiņu Itālijas savā virtuvē!
Apmaksāta publikācija: "Lidl"
Pagatavošana
55 min
1. Gatavo boloņas mērci:

Nomizo un sagriez sīpolu mazos kubiņos. Katlā uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas un, nepārtraukti maisot, apcep sasmalcināto sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Apceptajam sīpolam pievieno malto gaļu, kuru cep, nepārtraukti maisot ar dakšiņu. Pēc tam gaļai pievieno sulu no konservētajiem tomātiem. Atlikušos tomātus ar dakšiņu viegli sasmalcini un arī ieliec katlā, pēc tam pievieno lauru lapu, karoti Provansas garšvielu un piparus. Visu maisi ar koka karoti, sasmalcinot tomātus. Karsē apmēram 5 minūtes. Noņem Boloņas mērci no uguns un pievieno sāli.
2. Gatavo Bešamela mērci:

Tīrā katliņā uzkarsē 250 ml piena. Otrā katliņā izkausē 30 g sviesta. Izkausētajam sviestam pievieno 50 g kviešu miltu. Nepārtraukti maisot, karsē visu apmēram 2 minūtes. Sviesta un miltu masai pielej karstu pienu. Izmanto putotāju, lai visu samaisītu (mērcei jābūt bez kunkuļiem). Noņem katlu no uguns, pieber muskatriekstu, sāli un piparus. Sajauc visu kopā. Ja Bešamela mērce sanāk pārāk bieza, pievieno tai nedaudz piena.
3. Boloņas mērci, lazanju un Bešamela mērci sadali 3 vienādās daļās, bet saulē kaltētos tomātus un mocarellas sieru – 2 daļās.
4. Karstumizturīgā traukā vispirms ielej Boloņas mērces slāni, tad liec 3 lazanjas loksnes, pēc tam ar lāpstiņu izklāj Bešamela mērces slāni, dažus saulē kaltētos tomātus, mocarellas slāni. Atkārto šo secību 3 reizes. Lazanjas virspusē liec mocarellas šķēlītes.
5. Visu liec cepeškrāsnī, kas ir uzkarsēta līdz 180 °C temperatūrai centrālajā līmenī un cep apmēram 25 minūtes (pārbaudi lazanju pēc 20 minūtēm).

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu