Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Cepta ķirbja salāti ar rukolu

Ķirbis nav paredzēts tikai zupām. Tas lieliski iederas arī salātos.
Rukola, paprika un cepts ķirbis. Pavisam vienkārši un ļoti gardi. Iesakām salātus baudīt uzreiz, kamēr ķirbis vēl silts, jo tad garšas būs izteiksmīgākas, bet gardi būs arī vēlāk.
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi atbrīvo no mizas, sagriež kubiņos (negriež smalki).
2. Ķirbi ber bļodā, pārlej ar eļļu, pievieno sāli un ķiploka granulas.
3. Ber uz cepamās plāts un cep 190 grādos, līdz ķirbis gatavs (cepšanas laiks atkarīgs no izvēlētā ķirbja un gabaliņu izmēra).
Foto: Receptes.lv
4. Pa to laiku bļodā ber rukolu. Nomazgātu papriku sagriež stienīšos un pievieno rukolai.
Foto: Receptes.lv
5. Visu papildina ar nelielu daudzumu eļļas, pievieno arī mazliet citrona sulu un sāli pēc garšas. Samaisa.
Foto: Receptes.lv
6. Cepto ķirbi ņem ārā no krāsns un kārto virs rukolas-paprikas maisījuma.
7. Pārber ķirbju sēklas un pārlej ar balzamiko mērci.
Ēd nost, uzreiz.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv