Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Cepto tomātu salāti ar burratu un pesto

Siltie tomātu salāti, kurus papildina maigais burratas siers un aromātiskais pesto. Var ēst kā piedevu kādam ēdienam vai likt uz maizītes un baudīt kā uzkodu.

Ar šādu gardumu, kuru var ātri un vienkārši pagatavot, tev izdosies pārsteigt ciemiņus.
Pagatavošana
35 min
1. Nomazgātus ķiršu tomātus griež uz pusēm un ber bļodā.
2. Pievieno smalki sagrieztu, nomizotu sarkano sīpolu.
3. Pievieno sāli, eļļu un samaisa. Tad papildina ar cukuru, vēlreiz samaisa.
Foto: Receptes.lv
4. Pa to laiku uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
5. Sagatavotos tomātu ber uz cepamās plāts un cep tik ilgi, līdz tomāti sāk šķīst (aptuveni 15-20 minūtes).
Foto: Receptes.lv
6. Pa to laiku maizi sagriež šķēlēs un no abām pusēm apziež ar nelielu daudzumu sviesta. Mēs izvēlējāmies tumšo ciabatu.
Foto: Receptes.lv
7. Cep maizi uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz tā palikusi brūna un kraukšķīga.
Foto: Receptes.lv
8. Gatavos tomātus ņem ārā no krāsns un pārliek uz šķīvja, vidū veidojot iedobīti.
Foto: Receptes.lv
9. Izveidotajā iedobīte liek burratu un visu pārlej ar nepārspīlētu daudzumu pesto mērces.
Foto: Receptes.lv
10. Blakus, ja iespējams, liek apcepto maizi. Ja nē, pasniedz uz atsevišķa šķīvīša, novietojot blakus.
Foto: Receptes.lv
11. Laiks baudīt – ņem gabaliņu siera, liek uz maizītes, papildina ar ceptajiem tomātiem un ēd nost.

Laby apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu