1. Nomazgātus ķiršu tomātus griež uz pusēm un ber bļodā.
2. Pievieno smalki sagrieztu, nomizotu sarkano sīpolu.
3. Pievieno sāli, eļļu un samaisa. Tad papildina ar cukuru, vēlreiz samaisa.

Foto: Receptes.lv
4. Pa to laiku uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
5. Sagatavotos tomātu ber uz cepamās plāts un cep tik ilgi, līdz tomāti sāk šķīst (aptuveni 15-20 minūtes).

Foto: Receptes.lv
6. Pa to laiku maizi sagriež šķēlēs un no abām pusēm apziež ar nelielu daudzumu sviesta. Mēs izvēlējāmies tumšo ciabatu.

Foto: Receptes.lv
7. Cep maizi uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz tā palikusi brūna un kraukšķīga.

Foto: Receptes.lv
8. Gatavos tomātus ņem ārā no krāsns un pārliek uz šķīvja, vidū veidojot iedobīti.

Foto: Receptes.lv
9. Izveidotajā iedobīte liek burratu un visu pārlej ar nepārspīlētu daudzumu pesto mērces.

Foto: Receptes.lv
10. Blakus, ja iespējams, liek apcepto maizi. Ja nē, pasniedz uz atsevišķa šķīvīša, novietojot blakus.

Foto: Receptes.lv
11. Laiks baudīt – ņem gabaliņu siera, liek uz maizītes, papildina ar ceptajiem tomātiem un ēd nost.
Laby apetīti!

Foto: Receptes.lv