Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rudens tarte “No lauka uz krāsni”

Foto: Pauls Zvirbulis/Receptes.lv
Madara un Marta saimnieko Dikļu pusē. “Laux” ir radošā lauksaimniecība, bet “MadĀRA” saimniece pēc izsaukuma. Kā viens, tā otrs rūpals atbild, lai cilvēki paēduši un laimīgi. Piedāvājam viņu versiju par rudens tarti.

Madara un Marta 12 gadus pavadīja Lielbritānijā, šīs tartes pamatnē izmantota britos iecienīta mīkla shotrt crust. Šī ir tartes sāļa versija. Šī ir veģetārā versija, bet iespējama arī vegānā, ja sviesta vietā izmanto augu izcelsmes alternatīvu.
Pagatavošana
90 min
1. Mīklas sastāvdaļas sajauc. Izrullē un liek formā. Šim pīrāgam mīklu nevajag pirms tam cept.
2. Dārzeņus sagriež vēlamajos izmēros, bet pēc vēlmēm un garšām var likt ko sirds kāro. Dārzeņus un sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem un liek cepeškrāsnī apcepties uz 220 grādiem, cep apmēram 20-25 min, lai pazūd liekās sulas.
3. Sieru sagriež kubiņos un liek uzreiz uz mīklas un ceptos dārzeņus pa virsu. Samazina grādus uz 180 un cep pīrāgu gatavu. 30-40 minūtes.
4. Pa virsu ber garšaugus, svaigus tomātus, rukolu - lai atdzīvinātu krāsu.

Lai labi garšo!
Foto: Pauls Zvirbulis/Receptes.lv
Uz augšu