Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena – ābolu sacepums

Foto: Kristīne Reihmane
Biezpiena sacepums, kas vienlīdz labi garšos gan ar ķīseli, gan svaigu ogu mērci, kā arī būs lielisks arī tāpat, bez piedevām - noderēs pusdienu kastītei vai līdzņemšanai.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
300 min
1. Ābolus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, samaisa ar šķipsniņu kanēļa.
2. Traukā liek biezpienu, samaisa ar olām (maisa ar slotiņu), cukuru, krējumu un šķipsniņu sāls. Tad iemaisa pudiņa pulveri vai kartupeļu cieti. Beigās iemaisa sarīvētos ābolus.
3. Cepamo trauku ieziež ar sviestu, apkaisa ar mannā. Lej iekšā mīklu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175° aptuveni 50 minūtes. Pēc izcepšanas atdzesē, tad ievieto ledusskapī uz pāris stundām pilnībā savilkties.
Foto: Kristīne Reihmane
4. Pasniedz ar ķīseli, svaigām ogām vai bauda tāpat.

Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Reihmane