Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tomātu biezsula

Foto: Uldis Grīnbergs
"Sakiet, kā jūs cīnāties ar lielo tomātu ražu? Mēs liekam burkās, izdāvājam svaigus draugiem un radiem, bet kad pavisam nav kur likt tad vāru tomātu sulu. To gan daru pats, pēc savām garšām, jo ģimenē vienīgais dzeru tomātu sulu," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
50 min
1. Tomāti lieli, miltaini, tāpēc sanāk tāda kārtīga biezsula.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Nomazgā tomātus, sagriež uz pusēm vai četrās daļās, izgriež serdi un bojātās vietas.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Katlā iekšā, mazliet saspaida ar kartupeļu stampiņu un vāra 20 minūtes.
4. Pēc tam ar rokas blenderi kārtīgi sablendē. Pieliek sāli, nedaudz cukuru pēc garšas, vēlreiz uzvāra un lej tukšās degvīna pudelēs ar skrūvējamu korķi. Pudeles pat nemazgāju, nekarsēju, jo dabīgi dezinficētas ar iepriekšējo šķidrumu.
5. Nekādas garšvielas klāt nelieku un nekāšu, jo man vienkārši patīk sulā sēkliņas un mazie mizas gabaliņi man netraucē!

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu