Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu – drumstalu kūka bez olām

Foto: Kristīne Vilīte
“Āboli ir, olas nevajag” tāds varētu būt šī našķa alternatīvais nosaukums, kā arī latviskais ābolu crumble jeb atvasaras drupačmaize Izcili garšos vēl silta ar vaniļas saldējumu.

Šai receptei, lai sasniegtu ātru rezultātu, vajadzēs savā gadžetu plauktā atrast mandolīna tipa rīvi vai iedarbināt virtuves kombainu, jo ātrā pagatavošana slēpjas tajā, ka āboli sašķēlēti plāni, jo plāni.

Var, protams to visu darīt ar asu nazi, bet tad jāierēķina ilgāks laiks kā griešanai, tā cepšanai. Ar roku sagrieztas ābolu šķēlītes būs jācep apmēram stundu.
Pagatavošana
50 min
1. Āboliem izgriež serdi un ar kombaina vai mandolīnas palīdzību sagriež ābolus.
2. No sviesta, cukura, miltiem pagatavo sviesta drupačas. Aukstu sviestu sakapā ar miltiem un cukuru, tad ar pirkstiem saberž līdz izveidojas drupačas, tās liek ledusskapī, jo būs jāuzber pašās beigās.
3. Veidni ietauko ar sviestu un kārto, cieši vienu pie otra kārto ābolus, pārber ar 1/3 no cukuru (100g) un mannā (100g). Pārrīvē 50 gramus sviesta.
4. Kārto nākamo ābolu porciju, tad atkal, cukurs, manna un sviests.
5. Noslēdzošā kārtā sviestu nerīvē, bet pārber sviesta drupačas.
6. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 20-30 minūtes. Gatavību skatās pēc sviesta drupačām, kad tās zeltaini brūnas, tad ņem ārā.
Foto: Kristīne Vilīte
7. Pasniedz vēl siltu, kopā ar vaniļas saldējumu!

Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Vilīte
Uz augšu