1. Stingru, jaunu, nepāraugušu baklažānu sagriež plānās šķēlēs. Var iepriekš nomizot, bet man patīk ar visu miziņu.

Foto: Iveta Rutkovska
2. Apkaisa ar sāli un atstāj uz kādām 15-20 minūtēm.
3. Pannā uzkarsē eļļu, baklažāna šķēles nosusina un liek cepties, vairākas reizes apgrozot, kamēr abas puses zeltaini brūnas.

Foto: Iveta Rutkovska
4. Šķēles kārto uz papīra dvielīša, lai noņemtu lieko eļļu. Noliek pilnībā atdzist.

Foto: Iveta Rutkovska
5. Sagatavo pildījumu - svaigajam sieram pievieno sarīvētu ķiploku, sāli, piparus un sīki sakapātus pētersīļus (var arī koriandru vai baziliku).

Foto: Iveta Rutkovska
6. Samaisa.

Foto: Iveta Rutkovska
7. Uz atdzisušām baklažānu šķēlēm liek tējkaroti, ar lielu kaudzi, pildījumu un satin!

Foto: Iveta Rutkovska
8. Vienkārši, bet ļoti gardi.
Lai labi garšo!

Foto: Iveta Rutkovska