Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīti baklažānu rullīši

Foto: Iveta Rutkovska
Viegli pagatavojama uzkoda. Derēs gan ikdienai, gan svētkiem.
Receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
60 min
1. Stingru, jaunu, nepāraugušu baklažānu sagriež plānās šķēlēs. Var iepriekš nomizot, bet man patīk ar visu miziņu.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Apkaisa ar sāli un atstāj uz kādām 15-20 minūtēm.
3. Pannā uzkarsē eļļu, baklažāna šķēles nosusina un liek cepties, vairākas reizes apgrozot, kamēr abas puses zeltaini brūnas.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Šķēles kārto uz papīra dvielīša, lai noņemtu lieko eļļu. Noliek pilnībā atdzist.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Sagatavo pildījumu - svaigajam sieram pievieno sarīvētu ķiploku, sāli, piparus un sīki sakapātus pētersīļus (var arī koriandru vai baziliku).
Foto: Iveta Rutkovska
6. Samaisa.
Foto: Iveta Rutkovska
7. Uz atdzisušām baklažānu šķēlēm liek tējkaroti, ar lielu kaudzi, pildījumu un satin!
Foto: Iveta Rutkovska
8. Vienkārši, bet ļoti gardi.

Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu