Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Asie pipari vidzemnieku gaumē

Foto: Kārlis Vilītis
Edvarts Alberts ir agronoms Vidzemes pusē, kuram , no darba brīvajā laikā, patīk eksperimentēt gan dārzā, gan virtuvē.

Šogad sporta pēc iesējis asos piparus, kas vasaras beigās saražoja vairāk nekā cerēts. Ko iesākt? Jāliek burkās – būs gan uzkoda pašam, gan nebūs jādāvā par Ziemassvētku dāvanām
Pagatavošana
40 min
1. Piparus noskalo un nogriež nost kātiņu un pipara galiņu.
2. Sagriež ripiņās ar visām sēklām.
3. Uzvāra marinādi.
4. Piparus saliek burkās un pārlej ar marinādi.
Foto: Kārlis Vilītis
5. Pasterizē 15 minūtes.
Foto: Kārlis Vilītis
6. Piparus var arī sasiet virtenē un nolikt žāvēties, pēc tam, sakaltušus, pievienot zupām un sautējumiem.
Foto: Kārlis Vilītis
7. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Kārlis Vilītis
Uz augšu