Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Gardais dzelteno plūmju ievārījums

Foto: Zelta Pūcīte/spoki.lv
Kā pagatavot gardu plūmju ievārījumu?
"Tā kā daba rudens pusē mums īpaši sparīgi ražo dažādas veltes, tās vajag lietderīgi izmantot. Tāpēc nolēmu padalīties ar ievārījuma recepti," teic receptes un foto autore ar pseidonīmu portālā spoki.lv Zelta Pūcīte.
Pagatavošana
60 min
1. Sāk ar to, ka lielā katlā ieber visas savas plūmes un pielej klāt 450 ml ūdens.
Foto: Zelta Pūcīte/spoki.lv
2. Tad vāra, līdz visas plūmes izšķīdušas.
Foto: Receptes.lv
3. Tālāk ņem sietu (tam jābūt ar pēc iespējas lielākām acīm, bet tām ir jābūt pietiekoši mazām, lai caur tām neietu cauri plūmju kauliņi) un ar karoti spaida plūmju masu cauri. Tā izdara ar visu masu.
Foto: Zelta Pūcīte/spoki.lv
4. Plūmju masai liek klāt cukuru, samaisa un liek atkal vārīties. Vārot veidosies putas, tās jānosmeļ. Kad putas vairs neveidojas, ir gatavs un var pildīt iekšā savās burkās.
Foto: Zelta Pūcīte/spoki.lv
5. Burkas pirms ievārījuma ievietošanas obligāti jāizplaucē. Kad ievārījums sapildīts, tas uz nakti jāatstāj atdzist. Tad var skrūvēt virsū vāciņu un novietot savā ledusskapī vai pagrabā.
No šīs receptes sanāk ap 7 puslitra burkām ievārījuma.

Lai labi garšo!
Foto: Zelta Pūcīte/spoki.lv
Uz augšu