1. Sagriezti āboli- šeit 5 litru katls. Pielej 200 ml ūdens, kad uzvārās, sutina zem vāka ik pa laikam pamaisot, līdz paliek mīksti- apmēram 40 minūtes.

Foto: Agris Pontags
2. Skats katlā pēc 40 minūtēm. Ābolu kļuvuši mīkstāki, mazākie gabaliņi sākuši šķīst.

Foto: Agris Pontags
3. Ābolus sablendē.

Foto: Receptes.lv
4. Pēc blendēšanas.

Foto: Agris Pontags
5. Izberž caur sietu. Paliks nedaudz ābolu miza, kāda sēkla.

Foto: Agris Pontags
6. Pievienot cukuru- 1,5 kg, pagaršo, ja pārāk saldi, liek klāt citronskābi.

Foto: Agris Pontags
7. Samaisa un karsē, līdzko uzmet burbuli, uguni noregulē uz vidējas liesmas, ik pa laikam maisot, gatavo pusotru stundu.

Foto: Agris Pontags
8. Sanāk bieza masa.

Foto: Agris Pontags
9. Liekam burciņās. Kad atdziest, skrūvē virsū vākus.
Lai izdodas un labi garšo!

Foto: Agris Pontags