Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ābolu povidla

Foto: Agris Pontags
Povidla ir stingras konsistences ievārījums, kuru gatavo no augļu vai ogu biezeņa, izmantojot īpašu, lēnu gatavošanas metodi.
Paldies par recepti un foto autoram Agrim Pontagam.
Pagatavošana
200 min
1. Sagriezti āboli- šeit 5 litru katls. Pielej 200 ml ūdens, kad uzvārās, sutina zem vāka ik pa laikam pamaisot, līdz paliek mīksti- apmēram 40 minūtes.
Foto: Agris Pontags
2. Skats katlā pēc 40 minūtēm. Ābolu kļuvuši mīkstāki, mazākie gabaliņi sākuši šķīst.
Foto: Agris Pontags
3. Ābolus sablendē.
Foto: Receptes.lv
4. Pēc blendēšanas.
Foto: Agris Pontags
5. Izberž caur sietu. Paliks nedaudz ābolu miza, kāda sēkla.
Foto: Agris Pontags
6. Pievienot cukuru- 1,5 kg, pagaršo, ja pārāk saldi, liek klāt citronskābi.
Foto: Agris Pontags
7. Samaisa un karsē, līdzko uzmet burbuli, uguni noregulē uz vidējas liesmas, ik pa laikam maisot, gatavo pusotru stundu.
Foto: Agris Pontags
8. Sanāk bieza masa.
Foto: Agris Pontags
9. Liekam burciņās. Kad atdziest, skrūvē virsū vākus.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Agris Pontags
Uz augšu