Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Bumbieri cukura sīrupā

Foto: Vineta Grudule
Gards ir ne tikai ābolu, bet arī bumbieru kompots. Un pagatavošana nemaz nav tā sarežģītākā. Ja tev nepatīk pasterizēšanas process, tad bumbierus vari vārīt cukura sīrupā un karstus, kopā ar sīrupu pildīt burkā.

Paldies par recepti un foto Vinetai Grudulei.
Pagatavošana
60 min
1. Nomazgātus bumbierus sagriež 4 daļās, izgriež serdes.
Foto: Vineta Grudule
2. Kārto augļus burciņās.
Foto: Vineta Grudule
3. Pārlej ar karstu sīrupu. Tad pasterizē, līdz bumbieru miziņa sāk mainīt krāsu.
4. Aizvāko, liek otrādi uz vāciņiem, sasedz un ļauj atdzist.

Foto: Vineta Grudule
5. "Var bumbierus karsēt pašā sīrupā katlā, tad nebūs jāpasterizē," norāda receptes autore Vineta.
Uz augšu