1. Tomātus un papriku nomazgā.

Foto: Vineta Grudule
2. Tomātus noblanšē un atbrīvo no miziņas, papriku apcep krāsnī un arī atbrīvo no mizas.

Foto: Vineta Grudule
3. Katrā 0,5 l. burciņā liek 2 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 7 melnos piparu graudus un pus tējkaroti sinepju graudus.

Foto: Vineta Grudule
4. Tad kārtoju tomātus (iepriekš noblanšētus bez mizas) un papriku (iepriekš apceptu cepeškrāsnī un nomizotu).
5. Pārlej ar marinādi (uz 1 l. ūdens: 1 t.k. sāls, 2 ēd. k. cukura un 1 nepilna ēd. k. 70% esences).

Foto: Vineta Grudule
6. Karsē cepeškrāsnī 200°t. apmēram 20 minūtes.
7. Aizvāko, liek otrādi uz vāciņiem, apsedz ar dvielīti un ļauj atdzist.
Lai izdodas!

Foto: Vineta Grudule