Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Blanšēti tomāti un paprika marinādē

Foto: Vineta Grudule
Marinēta paprika un tomāti – garšīgi. Lai baudāmāk – abu dārzeņus atbrīvo no miziņām, jo tās mēdz palikt stingras, kas ne visiem šķiet tīkami.
Pagatavošana
90 min
1. Tomātus un papriku nomazgā.
Foto: Vineta Grudule
2. Tomātus noblanšē un atbrīvo no miziņas, papriku apcep krāsnī un arī atbrīvo no mizas.
Foto: Vineta Grudule
3. Katrā 0,5 l. burciņā liek 2 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 7 melnos piparu graudus un pus tējkaroti sinepju graudus.
Foto: Vineta Grudule
4. Tad kārtoju tomātus (iepriekš noblanšētus bez mizas) un papriku (iepriekš apceptu cepeškrāsnī un nomizotu).
5. Pārlej ar marinādi (uz 1 l. ūdens: 1 t.k. sāls, 2 ēd. k. cukura un 1 nepilna ēd. k. 70% esences).
Foto: Vineta Grudule
6. Karsē cepeškrāsnī 200°t. apmēram 20 minūtes.
7. Aizvāko, liek otrādi uz vāciņiem, apsedz ar dvielīti un ļauj atdzist.

Lai izdodas!
Foto: Vineta Grudule
Uz augšu