Kāpēc maizītēm ir tieši šāds nosaukums – nezinu, bet gadu gadiem tieši šādi tās ģimenē tiek dēvētas. Sātīgas un īpaši garšos tiem, kam cieņā formas maize vai rupjmaizes grauzdiņi.
Pagatavošana
20 min
1. Rudzu formas maizes šķēlēm izgriež vidu – kāds nu patīk, mēz griežam četrstūri, pielāgojoties pašai maizes šķēlei. Maliņas atstāj pietiekami biezas, lai katra šķēle ir gana saturīga.
2. Gan izgrieztos vidiņus, gan maizes "rāmīšus" nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm apcep.
3. Sagatavo pildījumu – te katrs liek, kas pieejams – ja ledusskapī kāds bēdīgs cīsiņš, tad sagriež to, ja nomētājies kāds kūpinātas cūkgaļas gabaliņš, liek lietā to, derēs arī bekons. Izvēlēto gaļu gana smalki sagriež, sagriež arī notīrītu sīpolu.
4. Gaļu kopā ar sīpolu uz pannas apcep, līdz viss smuki apcepies brūns. Pievieno nedaudz sāls un piparus. Ņem nost no pannas, bet bļodā. Te var papildināt sasmalcinātiem zaļumiem pēc izvēles, es pieliku dilles.
5. Tad sakuļ olu/olas. Uz četrām šķēlēm maizes pietika ar vienu olu.
6. Maizes "rāmīšus" liek uz pannas, vidū saliek pildījumu, lai tas kārtīgi piepilda viduci, tad liek uz uguns un ļoti lēnām ar karoti vidū lej sakulto olu. Lēnām, lai tā paspēj sarecēt un neizplūst pa visu pannu.
7. Karsē maizīti no abām pusēm, līdz ola sarecējusi.
8. Pasniedz gan pildīto maizīti, gan apcepto rupjmaizes kvadrātiņu.