Bez karsēšanas, bez atkārtotas pārliešanas – marinēti gurķi, kuru pagatavošana ir supervienkārša.
"Gadiem marinētos gurķus gan pasterizēju karsta ūdens peldē, gan karsēju cepeškrāsnī. Un katru gadu kāda burka "uzrūga".
Un tad reiz, galīgi ne par tēmu, šopinga laikā Strasbūrā, Francijā, draudzene ieminējās, ka gurķus nepasterizē, tikai pārlej ar karstu marinādi, un sasedz. Noticēju, atcerējos, iesāku. Un jā - metode darbojas perfekti. 6 gadu laikā neviena burka nav uzrūgusi!" stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
"Gadiem marinētos gurķus gan pasterizēju karsta ūdens peldē, gan karsēju cepeškrāsnī. Un katru gadu kāda burka "uzrūga".
Un tad reiz, galīgi ne par tēmu, šopinga laikā Strasbūrā, Francijā, draudzene ieminējās, ka gurķus nepasterizē, tikai pārlej ar karstu marinādi, un sasedz. Noticēju, atcerējos, iesāku. Un jā - metode darbojas perfekti. 6 gadu laikā neviena burka nav uzrūgusi!" stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.