Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Visvienkāršāk pagatavojamie marinētie gurķi

Foto: Iveta Rutkovska
Bez karsēšanas, bez atkārtotas pārliešanas – marinēti gurķi, kuru pagatavošana ir supervienkārša.

"Gadiem marinētos gurķus gan pasterizēju karsta ūdens peldē, gan karsēju cepeškrāsnī. Un katru gadu kāda burka "uzrūga".
Un tad reiz, galīgi ne par tēmu, šopinga laikā Strasbūrā, Francijā, draudzene ieminējās, ka gurķus nepasterizē, tikai pārlej ar karstu marinādi, un sasedz. Noticēju, atcerējos, iesāku. Un jā - metode darbojas perfekti. 6 gadu laikā neviena burka nav uzrūgusi!" stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
40 min
1. Ko tad vajag? Gurķus, sterilizētas burkas, novārītus vāciņus. Un marinādei nepieciešamās sastāvdaļas.

Viss pārējais ir brīva izvēle - ķiploki, diļļu kāti, upeņu, ķiršu, ozolu lapas, samteņu ziedi, pētersīļi, baziliks, utt, utt. Viss, ko fantāzija atļauj.
2. Garšvielas un garšaugus kārto burkās ar gurķiem.
3. Pārlej verdošu marinādi, aizvāko, apgāž uz vāciņiem un sasedz.
4. Pēc 30 min apgriež atpakaļ un atkal sasedz.
5. Atdzisušas burkas novieto pieliekamajā vai pagrabā.

Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu